Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Odstranjevanje tumorjev

Tumorje na vekah tako, kot na vsakem drugem mestu na telesu, je treba obravnavati resno. Najpogosteje spremembe, na katere naletimo, so benigne (ciste, bradavice, vnetne spremembe) in se lahko zdravijo z zdravili ali z enostavnimi kirurškimi posegi. Na žalost pa so nekatere spremembe v nekaterih primerih maligne. Poleg dejstva, da se nekateri tumorji lahko širijo v bližnja in oddaljena področja, jih je treba v primeru, da se nahajajo na nežnih in občutljivih področjih, kot so veke in področje okrog oči, pazljivo odstraniti z rekonstrukcijo okolnih delov kože in drugih struktur, da bi se ohranila pravilna funkcija vek in estetski videz pacienta.

Med najpogostejšimi malignimi tumorji, ki zahtevajo operacijski poseg, so bazocelularni karcinom, skvamozni karcinom ali melanom (redkeje). Odstranjevanja tumorja se opravijo z lokalno anestezijo, prva kontrola je po sedmih dneh, ko se tudi priporoča vrnitev k vsakodnevnim obvezam.