Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Pregled

Pregled pacienta, ki ima težave z vekami, obsega celoten oftalmološki pregled, ki vključuje vizus (vidna ostrina), določanje dioptrije na avtomatskem refraktometru, tonometrijo (merjenje intraokularnega pritiska - IOP), pregled prednjega očesnega segmenta na biomikroskopu, test solznega filma (Schirmer test). Po pregledu se širijo zenice, da bi dodatno pregledali vidni živec in ugotovili objektivno dioptrijo, pregledali mrežnico, področje vidnega centra in celotno cirkulacijo - premikanje očesa.

Poleg tega je potreno pregledati položaj in funkcijo vek. Pri tem se meri višina in dolžina reže med vekami, oddaljenost zgornje in spodnje veke od centralnega refleksa (MRD1 in MRD2), funkcija mišic ki dvigujejo veke, meri se elastičnost same veke. Glede na to da so mišice, ki premikajo oko povezane s mišico, ki dvigujejo veko, je treba pri takšnih pacientih pogosto preveriti tudi, če je pravilna gibljivost in funkcija vseh mišic, ki premikajo oko. Meri se tudi položaj zrkla glede na bližnje strukture (veke in orbitalne kosti).

Oftalmološki pregled pri plastični in rekonstruktivni kirurgiji traja približno eno uro.
NAROČITE SE

X2 prof.dr.sc. Ivana Mravičić

Kirurg strabolog
Plastična kirurgija