Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Korekcija motnje položaja vek (ektropij, entropij)

Pri starejših ljudeh pride včasih zaradi sprememb v strukturi robu vek, povzročenih s spremembami v mišicah, ki držijo veke, njihovih tetivah in okoliški koži do uvihanja roba veke. Takšna stanja so pogosta posledica poškodb samega očesa zaradi nastanka brazgotin ali po možganski kapi ali podobnih stanjih v možganih, kadar pride do poškodb živcev, ki razdražijo mišice, ki premikajo veke. Bližnje mišice ne morejo več držati veke s trepalnicami v pravilnem položaju, da prilegajo k očesnemu zrklu in prihaja do uvihoavanja roba veke. Rob veke se lahko uviha navzven (ektropij) in se oko ne more zapreti, solze tečejo čez rob in pride do sušenja roženice in prednjega očesnega segmenta . 

Rob veke se lahko uviha tudi navznoter (entropij) in trepalnice stalno grebejo po prednjem delu očesa, na roženici nastajajo ranice in pacient pride v zdravniško ordinacijo z bolečinami. Z operacijskim posegom z lokalno anesteziji se okrepi rob veke in namesti v ustrezni položaj ali pa se oblikujejo nova ležišča za mišice, da bi se veka vrnila v pravo obliko in funkcijo. Šivi se odstranijo na prvi kontroli en teden po operacije, toliko pa je tudi potrebno, da izginejo podplutbe na področju posega.